Job alert
Sluiten

Waar wil je van op de hoogte gehouden worden?

  • Magazijn
  • Hoofdkantoor
  • Bijbaan

Vertel eens, wie ben je en sinds wanneer werk je bij Coolblue?

Hoi, ik ben Tess. Sinds september 2019 werk ik bij Coolblue als Media Consultant, ik kwam rechtstreeks uit de schoolbanken. Ik heb gestudeerd in Rotterdam en een master gevolgd in Amsterdam. Daarna was ik toe aan mijn eerste grotemensenbaan!

Spannend! Hoe was het om te starten met je eerste grotemensenbaan?

Nou, het verliep allemaal heel soepel gelukkig. Er is een heel duidelijk inwerktraject waardoor je vanaf dag 1 weet hoe je eerste maand eruitziet. Tijdens je eerste maand heb je veel kennismakingen waardoor je direct veel nieuwe collega's spreekt. Toen merkte ik meteen dat er een hele laagdrempelige sfeer is. Op mijn eerste werkdag kreeg ik gelijk de tip om een eigen pingpongbatje te kopen, haha.

Media Consultant Tess

En wat houdt werken als Media Consultant bij Coolblue precies in?

Als Media Consultant bij Coolblue werk je met ongeveer 20 collega's in een categorie team. Zo’n team richt zich volledig op één productgroep. In mijn geval laptops en desktops. Als Media Consultant maak ik marketingplannen voor leveranciers om hun producten te verkopen. Hiervoor heb ik veel contact met leveranciers in Nederland en in België.


En heb je al bijzondere dingen meegemaak in je eerste periode?

Na 2 maanden ben ik naar een event van een leverancier in München geweest. Vliegen,

Coolblue representeren en werken aan de relatie met de leverancier buiten de grenzen. Heel tof om mee te maken!

Nu je even bezig bent, is het wat je ervan verwacht had?

Jazeker. Vóór mijn sollicitatiegesprek twijfelde ik of de functie niet te veel op sales gericht was. Gelukkig kreeg ik tijdens de kennismakingsgesprekken een duidelijker beeld van de baan. Ik heb toen een case gemaakt die een heel goed beeld gaf van het werk dat ik nu doe: een mix tussen inhoudelijke plannen maken, specialistische kennis ontwikkelen over producten en klantcontact op relatieniveau.

Klinkt goed! Waarom zou je anderen aanraden te solliciteren bij Coolblue?

Allereerst omdat je hier heel snel, heel veel leert. Vanaf je eerste dag krijg je al veel verantwoordelijkheid en mag je veel proberen. En dit durf je ook te doen, door de fijne sfeer die er hangt. Je collega’s worden al snel vrienden!