Job alert
Sluiten

Waar wil je van op de hoogte gehouden worden?

  • Bezorger
  • Magazijn (Tilburg)
  • Kantoor

Wat doet een Smart Home Installateur precies?

Ik installeer Smart Home producten bij klanten thuis. Smart Home producten maken ons leven makkelijker. Zo besparen ze bijvoorbeeld energie, geld en tijd en zijn ze op afstand te bedienen. Producten die ik vaak installeer zijn slimme thermostaten, deurbellen en multiroom wifi versterkers.

Smart Home-installateur Dudly

Had je al kennis van Smart Home producten voordat je begon met deze baan?

Ik was altijd al geïnteresseerd in Smart Home producten en had hier al een beetje kennis van, maar het meeste heb ik geleerd bij de trainingen van Coolblue. Tijdens zo’n training leer je alles over een nieuw product en hoe je dit moet installeren. Smart Home groeit snel: er komen steeds meer nieuwe producten en collega’s bij. Ik wil over een tijdje zelf ook trainingen gaan geven.

Wat vind je het leukst aan Smart Home?

Het leukste aan Smart Home vind ik de technologie achter elk product. Ik ben een beetje een tech-fanaat, haha. Ik vind het leuk als je van een afstand je huis op slot kan doen, dingen kunt automatiseren. En het is vooral erg makkelijk: je hoeft niet meer bang te zijn dat je iets vergeten bent, want je kan gewoon inloggen en kijken.

Wat maakt werken bij Coolblue zo bijzonder?

Dat is makkelijk! Het werk is ideaal. Dat vond ik al toen ik begon als bezorger bij Coolblue. Het is heel duidelijk wat er van je verwacht wordt en voor de rest krijg je veel vrijheid. Je maakt veel mee en komt op veel verschillende plekken. De klanten zijn altijd blij met je en daar word je zelf ook blij van.

Waar moet je rekening mee houden als je wilt solliciteren als Smart Home Installateur?

Je moet niet bang zijn voor elektra, want in een meterkast kom je veel kabels tegen. Dan moet je altijd het hoofd koel kunnen houden. Verder is het handig als je een beetje basiskennis van het product hebt en je moet het natuurlijk leuk vinden om producten te installeren! Naast het technische stuk moet je ook klantvriendelijk zijn. Na de installatie laat je de klant zien hoe het product werkt en hoe ze het moeten gebruiken.