Job alert
Sluiten

Waar wil je van op de hoogte gehouden worden?

  • Bezorger
  • Magazijn (Tilburg)
  • Kantoor

Vertel eens, wat doe jij bij Coolblue?

Ik ben Principal Developer en naast het overdragen van kennis ‘bewaak’ ik samen met een aantal andere collega’s de zogenaamde ‘development principles’. Denk hierbij aan: ‘hoe gaan we om met api's, port & adapters of interfaces.’ Ik zeg ‘bewaak’ omdat ik ons eigenlijk meer zie als mentoren. We zijn geen politieagenten die met de vinger wijzen. We kijken naar wat er leeft, waar zorgen zitten en hoe we zaken kunnen schrappen, uitleggen of verbeteren.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De veelzijdigheid vind ik heel leuk. Het ene moment geef ik advies over de integratie van een bepaalde tool en het andere moment ben ik een bug aan het oplossen in een Oracle trigger. Die afwisseling in abstractieniveaus maakt het interessant. Daarnaast ben ik op veel verschillende snijvlakken bezig, variërend van een workflow voor het magazijn tot het optimaliseren van het klantcontact bij klantenservice.

Waar hou jij je allemaal mee bezig?

Onze Teams zijn ingericht op basis van de verschillende domeinen. Ik zit in het team ‘Storing, picking and packing’. Mijn projecten zijn dus voornamelijk gericht op logistiek. Hierbij doen wij eigenlijk alles achter de website, dus wat de klant niet ziet. Wij zorgen bijvoorbeeld dat het magazijn via bepaalde systemen van de juiste informatie wordt voorzien.

Hoe lang werk je bij Coolblue.

Lang haha, met mijn 17 jaar in dienst ben ik officieel een dinosaurus. Toen ik solliciteerde dacht ik Coolblue lijkt me een leuk klein bedrijfje om voor te werken. Inmiddels is dat wel veranderd. Omdat ik zelf voor een groot deel aan de systemen heb meegebouwd kan ik in mijn rol nu makkelijk advies uitbrengen. Het grootste verschil met toen en nu is dat we nu veel meer op detailniveau kunnen werken.

Wat maakt werken bij Coolblue speciaal?

Echt het vrienden gevoel. Dat is er eigenlijk al vanaf dag één, ook al stond dat toen nog niet zo groot op de muren. We vieren samen onze successen maar nog belangrijker kunnen we soms ook samen even ergens van balen. Belangrijk is dat we daarna allemaal onze schouders eronder zetten om het beter te maken.