Job alert
Sluiten

Waar wil je van op de hoogte gehouden worden?

  • Bezorger
  • Magazijn (Tilburg)
  • Kantoor

Wat is jouw rol als Interaction Designer?

We zijn altijd bezig met het verbeteren van onderdelen van onze website. Dit proces begint bij een klantprobleem dat onderzocht is door een klantreiziger. Op basis van deze inzichten ga ik verschillende concepten en designs maken die ik vervolgens bespreek met de klantreiziger, domeinbaas, product owner en andere stakeholders. Er wordt feedback gegeven en samen komen we tot een final design. Daarna gaan we natuurlijk testen of onze klanten het design begrijpen en of de oplossing ook daadwerkelijk een verbetering is. Als dit zo is gaan de developers aan de slag met het bouwen van het design, hier blijf ik tot einde bij betrokken.


En wat gebeurt er als de klanten het design niet begrijpen?

Dan moeten we terug naar de tekentafel om nieuwe oplossingen te bedenken!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag begint altijd met een stand-up waarin we onze doelen doornemen. En het weekend, als het maandag is. Haha. Ik design veel en heb verschillende afspraken. Soms kijk ik mee met een developer en soms bespreek ik designs met een klantreiziger. Aan het eind van de dag kijk ik samen met mijn team welke dagdoelen goed zijn gegaan en welke wat minder. Met die kennis kunnen we het de volgende dag weer een beetje beter doen.

Interaction Designer Tom

Wat heb je geleerd sinds je hier werkt?

Ik ben begonnen in het team dat verantwoordelijk was voor het mobiele design van de website. Dat moest toen nog helemaal bedacht worden, zó vet. Maar ik heb ook mogen nadenken over verbeteringen voor productpagina's, filterpagina's en het winkelmandje. Allemaal ontzettend leerzaam voor de functie die ik nu heb als Interaction Designer.

Wat is het tofste project waar je aan hebt gewerkt?

Ik ben bezig geweest met een redesign van onze productpagina, een hele belangrijke pagina op onze website. Dit was een uitdagend design proces, omdat alles perfect moest zijn. Een klant moet bijvoorbeeld makkelijk kunnen wisselen tussen verschillende productvarianten, de productie-informatie moet goed vindbaar zijn en de witruimtes tussen alle elementen moet kloppen. Maar hard werken wordt beloond: op dit moment wordt mijn design gebouwd en dat is gewoon supertof om te zien.

Waarom ben je bij Coolblue gaan werken?

Toen ik na mijn studie eerst een tijdje voor mezelf ben gaan werken, kwam ik er al snel achter dat ik liever een werkomgeving wil die me inspireert. Waar ik kan leren van anderen, door elkaar te helpen, advies te geven en tegelijkertijd ook kritisch te blijven op elkaars werk. Coolblue bleek het beste bij die wensen te passen.